Het Parkhuis

Om in te kunnen spelen op de voorspelde toename van ouderen met dementie wordt het bestaande verpleegcarré van Het Parkhuis in Dordrecht uitgebreid met twee nieuwe woonvleugels, een moderne kantooromgeving en een facilitair centrum. Er is gebleken dat mensen met dementie graag willen kunnen ronddwalen. Hun woonomgeving moet hen daar de ruimte voor bieden. Daarom zijn er geen losstaande, kleine woongebouwen ontworpen, maar zijn de nieuwe vleugels gevormd rondom verschillende binnentuinen. Door deze opzet kunnen de bewoners rondwandelen zonder dat ze ergens vastlopen en is er optimaal contact met buiten. De woongroepen zijn klein gehouden. Bewoners hebben een eigen slaapkamer en er is een gezamenlijke huiskamer. Net als thuis en dus begrijpelijk. Dat is kleinschalig wonen in een grootschalige setting.

Project details

Omschrijving 108 wooneenheden, buurtkamers, kantoren, ‘t Trefpunt
Opdrachtgever Stichting verpleeghuis Het Parkhuis te Dordrecht
Sector Wonen, welzijn & zorg
Regio Midden Nederland
Status Deels opgeleverd
Terug naar overzicht