Wisselslag

Op de plek van het voormalige zwembad de Wisselslag aan de Petegemstraat in Breda-Noord worden 8 grondgebonden woningen gebouwd die qua stijl aansluiten bij de reeds gebouwde CPO-woningen. De twee blokken van Wisselslag vormen ruimtelijk een samenhangende eenheid met een alzijdige uitstraling; vanuit de woningen kijk je aan alle kanten uit op het omliggende groen. Hoewel elk woonblok een duidelijk geheel vormt, zijn de woningen toch individueel herkenbaar: je vindt geen twee identieke woningen naast elkaar. Door te variëren in kleurnuance en gevelindeling hebben we elke woning uniek gemaakt. Gemetselde penanten waartussen de hemelwaterafvoeren worden opgenomen, zorgen voor een zorgvuldige overgang tussen de verschillende woningen.

 

Ook aan de erfscheidingen is veel aandacht besteed. De gemetselde tuinmuren die doorlopen vanuit de kopgevels van de eindwoningen en de gedistingeerde zwarte delen van de bergingen aan de binnenstraat worden met elkaar verbonden door een eenvoudig stalen profiel.

 

De kracht van het ontwerp ligt in de eenvoud. Subtiele details zoals de gevarieerde witte kaders rond de kozijnen, de diepe neggen en de uitstekende reliëfmetselwerkvlakken maken de woningen bijzonder.

Project details

Omschrijving 8 woningen
Opdrachtgever Van Wanrooij Projectontwikkeling BV te Geffen
Sector Wonen grondgebonden
Regio Zuid Nederland
Status In gebruik
Terug naar overzicht