Nieuws / 06-06-2016

123 appartementen voormalig kantoor Rabobank te Breda

Aan de rand van het centrum van Breda worden op de locatie waar tot voor kort de Rabobank was gehuisvest, 123 appartementen gerealiseerd. Het betreft een groot transformatieproject in opdracht van Idea Compact uit Teteringen.

De appartementen worden gerealiseerd in een hoogbouwgedeelte aan de Markendaalse weg en een laagbouwgedeelte aan de Concordiastraat. Het hoogbouwgedeelte wordt geheel als nieuwbouw opgetrokken en vervangt daarmee de hoogbouw van de voormalige Rabobank. De bouwkundige structuur van dit bestaande gedeelte bleek niet goed geschikt voor een efficiënte transformatie naar woningbouw.  Dit is wel het geval bij het laagbouwgedeelte. Hier zullen appartementen worden gerealiseerd, waarbij de gevels overigens wel worden gestript en opnieuw zullen worden opgetrokken.

De vormgeving van het complex sluit aan op de vernieuwing die de laatste jaren aan de Markendaalseweg is ingezet, zowel in massaopbouw als in materialisering. Ook dit project zal in een stevige, doch elegante metselwerkarchitectuur van roodbruine baksteen worden uitgevoerd, net als de andere grote projecten die aan deze straat recentelijk zijn gerealiseerd. Het complex met de woonstudio's zal zeker gaan bijdragen aan een compleet nieuw gezicht van dit stuk van Breda.

 

Terug naar overzicht