Nieuws / 24-02-2023

GGZ BREBURG IN ETTEN-LEUR GEOPEND

Onder veel belangstelling is de nieuwe ART kliniek te Etten-Leur geopend. Cliënten, belangstellenden en familieleden konden na de officiële handeling in groepjes van 10 personen aansluiten bij de rondleiding.

Quadrant Architecten heeft het zorggebouw zo vormgegeven dat het klaar is voor de toekomst. Met behulp van flexplekken en een flexibel bewonersgedeelte kan een afdeling groter of kleiner gemaakt worden. Voor het interieur hebben we de cliënten betrokken bij de keuze van de (rustige) kleurenpaletten. Er valt veel daglicht in het gebouw en het voelt huiselijk aan, ondanks de zorggeschikte materialen.

Het project betreft naast de realisatie van een ART kliniek ook de nieuwbouw van een woongebouw. ART staat voor Active Recovery Triad. Het betekent dat er met de cliënt, naasten en professionals in een drie-eenheid gewerkt wordt aan herstel. In totaal omvat het project 26 studio’s met gezamenlijke woonkamers, ondersteunende voorzieningen en een kantoor van twee bouwlagen. Binnenkort zijn ook de 12 appartementen in het woongebouw gereed, daar kunnen cliënten zelfstandig wonen.

Het project is een opdracht van GGz Breburg en de bouw is uitgevoerd door Heerkens van Bavel.
Bekijk hier de digitale rondleiding.

 

Terug naar overzicht