Nieuws / 24-05-2015

Appartementen Stationsstraat Zevenbergen opgeleverd

In de Stationsstraat, aan de rand van het centrum van Zevenbergen, is een nieuw appartementengebouw verschenen, dat door Quadrant is ontworpen.

Het betreft een gebouw met 11 huurappartementen, dat in opdracht van woningbouwcorporatie Brabantse Waard is gerealiseerd. De vormgeving van het gebouw verwijst naar de reeds aanwezige historische bebouwing in deze straat. Dit zijn veelal monumentale panden met een grote mate van afwisseling in kleur- en materiaalgebruik en gebruik van veel ornamenten. Deze thematiek hebben we overgenomen en dit heeft geleid tot een zorgvuldig ontworpen gebouw, waarbij de individualiteit in de gevelbehandeling en een rijke detaillering in het oog springen. 

Werd door de buurtbewoners aanvankelijk nogal sceptisch gereageerd op het bouwinitiatief in hun straat, vanwege de maat en schaal van het plan, nu regent het complimenten vanuit die zijde. Het project is overigens tot stand gekomen na intensief contact met direct omwonenden, waardoor na een wederzijdse kruisbestuiving draagvlak is ontstaan voor dit plan.

Het project is vakkundig gebouwd door BredaBouw B.V. uit Teteringen.
 

Terug naar overzicht