Nieuws / 01-12-2015

Het Klavier, Daas Baksteen project van de maand

Multifunctioneel centrum "Het Klavier" maakt deel uit van het nieuwe project "Bruisend Dorpshart"  in Kaatsheuvel. Dit project moet het centrum van dit Brabantse dorp nieuw leven inblazen. Naast het multifunctionele centrum maken een aantal appartementengebouwen, een nieuw dorpsplein, horeca, commerciële functies en een bouwplan met grondgebonden woningen deel uit van het nieuwe dorpshart. 

Quadrant architecten verwierf de opdracht om naast de grondgebonden woningen ook het multifunctioneel centrum te ontwerpen met hierin gevestigd een nieuw gemeentehuis, bibliotheek, theaterzaal, foyer en multifunctionele ruimten voor het verenigingsleven van Kaatsheuvel. 

De multifunctionaliteit van "Het Klavier" is bijzonder: er zijn meerdere publieke functies onder één dak gehuisvest, die gebruik maken van een groot aantal gezamenlijke ruimten en die ook onderling diensten uitwisselen. Op die manier wordt samengewerkt, worden ruimten gedeeld en is de bezettingsgraad van het gebouw erg hoog. Samenwerking en multifunctionaliteit zijn de kernbegrippen in dit nieuwe gebouw.

METSELWERK EN GLAS

De gevels van het gebouw zijn gemaakt van metselwerk en glas. Daarbij zijn de Winhov Falls stenen uit de collectie van Daas Baksteen stootvoegloos verwerkt om het gebouw met zijn afgeronde hoeken een nog krachtiger uitstraling te geven. De kleurnuance en de aanwezigiheid van glans door de engobe stenen die in de mix van het stenenpalet zijn verwerkt, geven het gebouw een warme uitstraling en een opvallende levendigheid. De stenen zijn gehydrofobeerd, waarbij de kleurechtheid en de warme uitstraling ook in de toekomst zijn gegarandeerd (fotograaf Marcel Willems).

Lees hier het artikel op Daas Baksteen.

 

Terug naar overzicht