Nieuws / 16-09-2019

Start bouw gezondheidscentrum d'Alburcht

In Wijk en Aalburg is op vrijdag 6 september de bouw gestart van de uitbreiding van multifunctioneel centrum d’Alburcht met een gezondheidscentrum. Wethouder Peter van der Ven onthulde het 
bouwhekdoek met daarop het eindresultaat na de verbouwing. 

D’Alburcht is 20 jaar geleden gebouwd als zalen- en sportcentrum. Omdat de zalen de laatste jaren echter nauwelijks meer gebruikt werden, heeft de gemeente Altena twee jaar geleden aan Quadrant Architecten gevraagd om een ontwerp te maken voor de verbouwing van het zalendeel tot gezondheidscentrum. Onder de kap van de grote zaal komen de wachtkamer en de spreek- en behandelkamers en de kleine zalen zijn reeds gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe tweelaagse uitbreiding die D’Alburcht een nieuw eigentijds gezicht zal geven. Het gezondheidscentrum biedt straks onderdak aan een apotheek, een huisartsenpraktijk, de buurtzorg en een fysiotherapiepraktijk.

Op 6 september waren de toekomstige gebruikers en iedereen die betrokken is bij het ontwerp en de realisatie van het gezondheidscentrum door de gemeente Altena uitgenodigd om gezamenlijk de start van de bouw te vieren. Onder het genot van een kop koffie met een gebakje – met daarop een artist impression van het nieuwe gebouwdeel – blikte wethouder Van der Ven terug op het voortraject om vervolgens buiten de bouwdoeken te onthullen die een impressie geven van de uitbreiding. 
 

Terug naar overzicht