Nieuws / 22-11-2021

WE HEBBEN ER ZIN IN!

Na een spannende tenderperiode kunnen we het goede nieuws delen. quadrant architecten mag samen met Hendriks Bouw en Ontwikkeling aan de slag voor de nieuwe wijk in maarheeze ‘De Waterbrink’ (voorheen De Neerlanden II). 

Om een geschikte partij te vinden voor het ontwikkelen van de wijk heeft de gemeente Cranendonck een aanbestedingsprocedure via marktselectie uitgevoerd. Bij de gunning wogen onder andere de inschrijfprijs, kwaliteit en duurzaamheid mee. Tientallen partijen hebben zich ingeschreven, waaruit uiteindelijk 5 partijen zijn uitgenodigd om een planvoorstel te maken. Een onafhankelijke selectiecommissie heeft het plan van Hendriks Bouw en Ontwikkeling met onze architectuur als winnaar gekozen.

De locatie ligt aan de noordrand van Maarheeze, gunstig gelegen in de buurt van de A2 en het spoor. Het plan bestaat uit 94 woningen met een grote diversiteit aan woningtypes. De woonwijk wordt gekenmerkt door een eigentijdse, dorpse uitstraling en een hoge mate van duurzaamheid. De centrale brink vormt het groene hart van de wijk. Hier bevorderen diverse spelaanleidingen en recreatieve voorzieningen vooral de sociale cohesie in de wijk.

Terug naar overzicht