Nieuws / 09-04-2018

Groen licht voor 20 appartementen in Den Haag

Onlangs heeft de welstandscommissie van de gemeente Den Haag goedkeuring verleend aan het ontwerp voor een appartementen complex in de uitbreidingswijk Wateringseveld. Op de kruising van het Oosteinde en de Laan van Wateringseveld (de hoofdontsluitingsweg van deze nieuwbouwwijk) zal straks een kenmerkend appartementencomplex door Weboma worden gerealiseerd.

Het gebouw, vormgegeven als twee tegen elkaar staande rijzige volumes met een spitse kapvorm, biedt plaats aan 20 appartementen in de sociale huur. De architectuur sluit aan bij de uitstraling van de achterliggende (witte) wijk. Daarom is ervoor gekozen om de appartementen uit te voeren met een witte gevel en een rood/oranje pannendak en is dezelfde vormentaal gebruikt bij het ontwerp als het verderop gelegen bestaande appartementen complex.

De start bouw is gepland eind 2018 en oplevering is waarschijnlijk halverwege 2019. De appartementen worden door Arcade verhuurd, waarbij een deel van deze appartementen in opdracht van de gemeente Den Haag worden toegewezen aan statushouders.

 

Terug naar overzicht