Nieuws / 11-05-2023

WIJ WERKEN SAMEN MET DE ILS CONFIGURATOR

Op 9 mei 2023 is de ILS configurator gelanceerd. Hét online hulpmiddel voor de optimale samenstelling van een ILS op basis van richtlijnen en standaarden.

In een ILS (informatieleveringsspecificatie) maken projectpartners afspraken over informatielevering, zodat alle partners hun werk goed kunnen doen. Welke bouwwerkinformatie wordt door wie aangeleverd, waar is de informatie te vinden en wanneer is het beschikbaar. Om dit op een gestructureerde en uniforme wijze te doen is er nu de ILS-configurator.

Quadrant Architecten BNA is bij het ontwikkelproces betrokken geweest als marktpartij om feedback en de benodigde input aan te leveren op de conceptversies. BIM-coördinator Michel de Roo vertelt: “Door de ILS nu op één plek in de configurator vast te leggen komt er een einde aan de wildgroei aan ILS-en. De ILS-configurator is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en snel. Heel wat handiger dan onbeheersbare Excel-documenten”. En vult Jan Evert Doolaard aan: “Door gebruik te maken van standaarden aangevuld met project specifieke informatie is er nu met de configurator op een uniforme werkwijze een projectspecifieke ILS te genereren. En de configurator helpt bij het afstemmen van de ILS tussen de vragende en de leverende partij. Zowel in de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase.”

Quadrant architecten BNA gaat vanaf nu bij nieuwe projecten uiteraard aan de slag met de configurator samen met de projectpartners zoals opdrachtgever, constructeur en aannemer. Met elkaar kan zo een BIM-model gemaakt worden dat nog beter aan de verwachtingen voldoet.

Neem voor meer informatie contact op met Michel de Roo of Jan Evert Doolaard.

Terug naar overzicht